After Eight Kake med sjokoladedrøm bunn

After eight sjokoladekake

Sjokoladedrøm-bunn med smaken av After Eight og mintsjokoladekrem.

Dette trenger du av ingredienser;

  • 7 romtemp. egg
  • 200 gr sukker
  • 190 gr mel
  • 1 ts bakepulver (Dr. Oetker)
  • 20 gr smør
  • 5 stk After Eight sjokoladebiter

Fyll:

  • 1 boks After Eight sjokolade
  • 5 dl fløte\50 gr Dr. Oetker glykose
  • 200 gr mørk 60% sjokolade
  • 40 gr kakao
  • 500 gr romtemp. smør
  • 750 gr melis
  • 50 gr philadelfia ost

 

Kakebunn:

Smelt 20 gr smør og rør inn 5 biter After Eight sjokolade til den smelter og sett det til side.

Pisk egg og sukker i 10 min til eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver. Sett maskinen på laveste hastighet og hell i smøret med After Eight- sjokoladen, og la den gå i 30 sek. Vend så inn melblandingen.

Fordel i 2 stk 20 cm stekeformer og stek på 170 grader i 25-30 min.

Fyll:

After Eight Sjokolade Ganache

Kok opp fløten med glykose. Glykosen gjør at sjokoladeganachen blir seigere og blank. 

Ha i ca 15 biter After Eight sjokolade og den mørke sjokoladen i en bolle og hell den kokende fløten over, rør inn til jevn fin ganache, og avkjøl ca 2 timer i romtemp.

After Eight sjokoladekrem

Bland romtemp. smør, melis, og 150 gr avkjølt ganache.

Pisk dette med k-vispen i 2 min. Bytt deretter til en ballongvisp og pisk på max i 2 min. Ha i Philadelfia osten og pisk i 1 min. til, slik at kremen blir myk og glatt.

Montering:

Del hver bunn i to. Kaken skal bestå av fire deler bunn og tre tynne lag fyll. Smør et tynt lag ganache og et tynt lag krem mellom hvert bunn. Smør deretter inn kaken med resten av kremen. Bruk en kremskrape med mønster og dra rundt kaken for å få et fint mønster i kremen. 

Når sjokoladeganachen er avkjølt og blitt tykkere, kan du helle den oppå kaken og sprøyte dryppmønster slik at sjokoladen flyter ned på siden.

Pynt oppå med div. sjokoladepynt, makroner, og After Eight sjokolade.

PS: After Eight Ganachen blir best med glykose i, men du kan også bruke honning eller sirup.

Last ned Bake'n Go i dag