Browniekake med vaniljekrem og bær

Browniekake med vaniljekrem og bær er en unik kake som du kan lage og nyte når du har familie eller venner over – ikke minst så passer denne kaken til både formelle og uformelle eventer. Vi i Bake’n Go fant oppskriften fra bloggen til det søte liv og måtte teste den ut for oss selv – og den smakte perfekt. I dette innlegget deler vi med deg oppskriften og fremgangsmåten for en Browniekake med vaniljekrem og bær

Ingredienser:

For Browniekaken:

  • 100 g smør
  • 150 g kokesjokolade
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g valnøtter (kan sløyfes, se tips)

For pynt:

  • 5 dl vaniljekrem (1 pakk ferdigkjøpt, Piano fra Tine)
  • friske jordbær, blåbær og bringebær

Her er fremgangsmåten

Du starter med å smelte smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Deretter pisker du egg og sukker til en eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og ha i.

Rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede valnøtter til slutt. Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.  Fordel vaniljekremen over toppen av kaken. Dekk med masse deilige bær!

TIPS: Det går helt greit å lage sjokoladekaken dagen i forveien. Men husk  å pakke den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet over natten. Kakebunnen kan også fryses. For optimal smak, bør kaken serveres samme dag som den dekkes med vaniljekrem og bær.

Valnøttene gir en veldig god smak på kaken, men kan sløyfes om du foretrekker en nøttefri kake.

Last ned Bake'n Go i dag[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]