Kakeoppskrift: Nydelig Sjokoladeterte med Saftig Sjokoladekrem og Bringebær

Sjokoladeterte fra Bjørnali

I denne kakeoppskriften skal vi gi deg en fantastisk kakeoppskrift fra Bjørn Ali, som er en Bake’n Go ambassadør.

Vi skal lage en sjokoladeterte med en silkemyk sjokoladekrem og bringerbærfyll. Dette trenger du av ingredienser.

For en bunn 24 cm paiform, trenger vi følgende:

  • 230 gr hvetemel
  • 5 gr salt
  • 25 gr kakao 100%
  • 100 gr mandelmel
  • 130 gr melis
  • 150 gr sukker
  • 130 gr kaldt usaltet smør
  • 2 eggeplommer
  • 50 gr fløte

For sjokoladefyllet trenger vi:

  • 500 gr fløte
  • 150 gr sukker
  • 320 gr mørk 60-65 % sjokolade
  • 100 gr romtemp. smør
  • 500 gr bringebær

Kakebunn:

Ha hvetemel, salt, kakao, mandelmel, sukker, melis i en foodprossesor. Tilsett kaldt smør i terninger og pulse maskinen slik at det blir som sand. Ha i eggeplommene og fløten litt om gangen. Pulse til den blir klebrig, ha det i en plastpose, og kna den inni posen til en deigklump og la deigen hvile 30 min i kjøleskapet. Kjevle deigen ut og legg i 24 cm paiform, stikk hull i bunnen med gaffel slik at den ikke hever. Sett den 5 min. i fryseren, før du setter den rett i ovnen på 180 grader i 15 min.

Fyll:

Vi skal ha en sjokoladefyll med bringebær. Kok opp 250 gram fløte med sukkeret. Smelt sjokoladen i vannbad og hell den sakte over i den varme fløten.
Ha i 250 gram romtemp. fløte, og rør sakte for å unngå luftbobler.
La avkjøle til den er under 40 grader.

Ha i det romtemp. smøret og pisk med maskin til en glatt og fin krem.

Montering:

Tøm et tynt lag sjokoladekrem, legg på halve biter eller små bringebær. sett det i kjøleskap så bringebærene fester seg, og flyter til topps. Hell i resten av sjokoladekremen så den dekker bringebærene, Sett til avkjøling så den blir fast. Dekorer den med bringebær og en sjokoladeskål.

Sjokoladeskål:

Lag en sjokoladeskål til dekor på toppen. Smelt 200 gram mørk sjokolade og la den stå 15 min på benken i en stor bolle.

Blås opp en ballong i liten størrelse, men bare ha litt luft i det. Dypp ballongen nedi sjokoladen og sett ballongen på en skål og i kjøleskap i 10 min. Ta den ut fra kjøleskapet og dypp nedi sjokoladen en gang til og sett i kjøleskap til den blir hard. Ta ballongen ut ved å stikke et lite hull øverst under knuten, så luften siger ut.

Dra ballongen ut fra skålen og du har en fin sjokoladeskål til å sette oppå terten og du er ferdig. Nyt denne kaken med familie og venner.

Last ned Bake'n Go i dag