Pavlova kake – Med marengsbunn, friske bær og vaniljekrem

Pavlova kake med marengsbunn

Pavlolva kake har blitt en favoritt blant folk flest og vi i Bake’n Go har den siste tiden smakt på flere versjoner av denne fantastiske kaken men denne oppskriften vi deler med deg er kanskje den beste. Slik lager du kanskje verdens beste Pavlova kake!

Før du starter, dette er ingrediensene du trenger:

Marengsbunn

  • 4 stk eggehviter
  • 180-200 gram sukker
  • 1 – 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 toppet ss maisenna
  • 0.5 – 1 ts hvitvinseddik

Vaniljekrem

  • 100 gram sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 4 stk eggeplommer
  • 40 gram maisenna mel

Krem ( skal blandes med vaniljekrem)

  • 1 – 1,5 ts vaniljesukker
  • 2 dl kremfløte

For topping

  • 50-100 gram blåbær
  • 50-100 gram jordbær
  • 50-100 gram bringebær
  • Melis

Når du har gjort din ” Mise en Place” er du klar for å starte å lage Pavlova kaken. Her får du en steg for steg fremgangsmåte.

Vi starter med marengsbunn

Steg 1:

Start med å lage marengsbunnen. Her er det noen triks for å få et godt resultatet. Det er veldig viktig at bakebollen er helt ren og fri for ulike rester av fett. Skill eggene, og pass på at du ikke får med noe plomme i eggehvitene, dette gjør det nemlig vanskelig å piske eggehvitene sammen. Start kjøkkenmaskinen på rolig tempo og vent til det har blitt en skummete konsistens før du begynner å tilsette sukker. Sett opp kjøkkenmaskinen til et høyere tempo og legg til sukker litt og litt. Når du har tilsatt alt sukkeret skal du la marengsen piskes på høyeste tempo i ca 10 minutter. Nå skal du ha fått en mareng som er blank og har luftig konsistens.

Steg 2:

Sikt inn maisenna og tilsett hvitvinseddiken en rolig tempo. Bland dette forsiktig med en slikkepott til massen har blitt helt jevn og fin igjen.

Steg 3:

Marker bakepapiret med en sirkel, som tilsvarer størrelsen til marengesen. Bruk gjerne en tallerken som du legger på papiret, og lag en sirkel med blyant eller tusj. Snu arket før du legger på marengsen. Nå har du en mal å følge for at kaken skal bli ganske rundt. Legg på marengsen og fordel jevnt utover innenfor sirkelen du tegnet opp. Avslutt med å lage en fordypning i midten og bruk en gaffel eller lignende for å lage litt topper rundt på marengsbunnen.

Steg 4:

Sett marengsbunnen inn i en forvarmet ovn på på ca 160 grader varmluft. I det du setter inn kaken setter du temperaturen ned til ca 105 grader. La den steke på 105 grader varmluft i ca 75 minutter. Nå har du fått en sprø skorpe og den er fortsatt seig og god på innsiden. La avkjøle seg på en rist til den har blitt helt til romtemperatur. Du kan fint lage bunnen dagen før. Bare la den ligge ute i romtemperatur med et kjøkkenhåndkle over seg.

Det neste steget er vaniljekremen.

Steg 5:

Pisk fløten til krem og bland sammen vaniljekremene og kremen. La stå i kjøleskapet frem til du skal pynte kaken.

Steg 6:

Det er beste er å vente til rett før den skal serveres for å ta på vaniljekrem og bær, da er selve bunnen ikke seig og er bedre for servering. Legg på rikelig med bær og dryss over litt melis tilslutt. Håper du liker oppskriften!

Last ned Bake'n Go i dag