Rabarbrakake med vaniljekrem

Rabarbrakake

Rabarbrakake med vaniljekrem er en unik kake som du kan lage når du har familie eller venner over. Vi kan nesten garanterer at det blir fort en favoritt. I denne oppskrifter viser vi deg hvordan du kan lage denne kaken.

Ingredienser:

  • 500 gram mykt smør
  • 500 gram sukker
  • 8 egg
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 500 gram hvetemel

Til fyll:

  • ca 500-600 gram rabarbra
  • 5 dl vaniljekrem (hjemmelaget eller fra butikken)
  • 5 ss sukker
  • 2 ss kanel

Her er fremgangsmåten:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet).

Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Skjær rabarbraen i skiver og stikk dem tett i tett ned i deigen.

Ha vaniljekrem i en spøytepose og sprøyt små topper av vaniljekremen innimellom rabarbraskivene. Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 40-50 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).

Avkjøl kaken i langpannen og del den deretter i firkanter og nyt.

Last ned Bake'n Go i dag